Laat je psychosomatische klachten behandelen met therapie in Schiedam

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Lichaam en geest

Om misverstanden te voorkomen: psychosomatische klachten zijn geen klachten die ‘je verzonnen hebt’. In de volksmond wordt dat nog wel eens gedacht, maar niets is minder waar.

Het is eigenlijk nog maar heel kort dat we in de wetenschap, en in de geneeskunde allerhande zaken uit elkaar trekken – lichaam, geest, sociale factoren. Psychosomatische klachten zijn die klachten waarbij lichaam en geest alles met elkaar te maken hebben – denk maar aan een burn out, waar je lichaam direct reageert op je gemoed. Ook trauma’s kunnen zich psychosomatisch uiten en bijvoorbeeld angsten.

Ook die vage onduidelijke fysieke klachten

En zo zijn er nog legio fysieke klachten – van slaapproblemen tot oververmoeidheid waarbij er hele duidelijke verbanden te vinden zijn met je geest. Integratieve therapie is een heel goede manier om juist dat soort klachten (ook als ze heel vaag zijn) te duiden en te behandelen. Omdat deze vorm van therapie juist allerlei factoren meeweegt en meeneemt in de behandeling.

Contact psycholoog Schiedam

Wil je advies bij jouw hulpvraag of twijfel je of je wel naar een psycholoog moet gaan? Neem dan vrijblijvend contact op voor persoonlijk en passend advies. Onze medewerkers zijn allemaal geschoold in de psychologie, zodat wij jou altijd goed kunnen helpen. Wij vinden voor jou de juiste hulp, waardoor je snel bent geholpen. Vaak is er geen wachtlijst en wij kunnen gelijk een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog. Bel ons op: 010 307 0091.