Therapie Schiedam

Niet de therapie, maar jij staat centraal

Het belangrijkste onderdeel van de therapie ben jij. Het is niet alleen jouw klacht, maar het zijn ook jouw talenten, je kwaliteiten en je kracht die je gaan helpen. Ik kan me voorstellen dat dat nu moeilijk voor te stellen is. Maar jij hebt alles in huis om de situatie waarin je nu zit weer te boven te komen.

Vandaar ook dat de methoden en technieken die we gebruiken bij Therapie Schiedam helemaal op jouw lijf geschreven zijn. Ik maak een mix van middelen die niet alleen bewezen resultaat heeft, maar waar jij ook echt iets mee kunt.

Werkwijze integratieve therapie

We werken in drie stappen:

  1. Te beginnen met je klacht en de achtergronden. Ik help je jezelf te begrijpen, precies te vinden waar je nu mee zit en waar het vandaan komt; samen formuleren we zo precies mogelijk wat je wilt bereiken.
  2. Vervolgens leer ik je kennen in een breder perspectief. Ik wil je talenten en kwaliteiten gebruiken en zal samen met jou de samenhang tussen verschillende klachten, vragen en problemen vinden en duiden.
  3. Uiteindelijk gaan we concreet aan de slag. We werken vanuit het hier en nu en je zult merken dat de klachten die je hebt voortkomen uit een samenhang van aspecten, maar je merkt vooral dat ook de oplossing in de samenhang te vinden is.

Therapie Schiedam: verschillende klachten en therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psychotherapie Schiedam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links: