Hoe zinvol is relatietherapie?

Besloot je na veel wikken en wegen en eindeloos over en weer gepraat toch om eindelijk in relatietherapie te gaan? Je verwachtingen zijn daarbij ongetwijfeld erg hoog gespannen. Wat mogen jullie van deze stap in het onbekende verwachten? Kortom, hoe zinvol is relatietherapie?

Bevestiging

Tijdens relatietherapie zoek je naar bevestiging, ieder op zijn of haar manier. Na enige tijd besef je dat relatietherapie geen kwestie is van gelijk of ongelijk. Het is geen zaak van winnaars of verliezers. Aan een succesvolle relatie moet gewerkt worden. Pas als je dat beseft, heeft je relatie kans op slagen.

Opnieuw leren praten

In relatietherapie gaat het dus niet om gelijk of ongelijk. Tijdens zo’n behandeling gaat het in de eerste plaats om het herstellen van de communicatie tussen jullie twee. Jullie leren alle vastgeroeste gewoonten, het vaste patroon waarin jullie relatie was terecht gekomen, te doorbreken. Zonder hulp van buitenaf, is dat zo goed als onmogelijk. Om in die omstandigheden jullie relatie weer op het goede spoor te krijgen, is gespecialiseerde hulp onmisbaar.

Investeren in je relatie

Relatietherapie is investeren in je relatie. Jullie verloren elkaar uit het oog, en om dat te herstellen is communicatie de eerste en belangrijkste stap in de goede richting. Je was je lange tijd zelfs niet van enig probleem bewust. Je relatie kwam daardoor in een vicieuze cirkel terecht die, zonder hulp en begeleiding, haast onmogelijk kan doorbroken worden.

Tijdens de behandeling krijgt iedereen de kans zijn of haar verhaal te doen, waardoor je je erg kwetsbaar maakt. Er wordt daarbij tijd gemaakt voor ieders emoties, voor de pijn,de angsten, het verdriet, de dromen, en de verwachtingen.

Tijdens deze relatiegesprekken leren jullie elkaar opnieuw kennen, ieder met zijn of haar gaven en gebreken. Mits de nodige inspanningen, met veel vallen en opstaan, is de vonk er weer. De hoop en het vertrouwen op een goede afloop en een herstelde relatie groeit.

Is een relatietherapie zinvol?

Als je samen aan jullie relatie willen werken, is relatietherapie uiteraard zinvol. De meerderheid van de stellen die tijdens deze therapie weer tot een gesprek komen, overwinnen hun relatiecrisis. Jullie relatie krijgt weer de nodige diepgang. Emoties, gevoelens en verlangens worden weer met elkaar gedeeld.

Contact psycholoog Schiedam

Wil je advies bij jouw hulpvraag of twijfel je of je wel naar een psycholoog moet gaan? Neem dan vrijblijvend contact op voor persoonlijk en passend advies. Onze medewerkers zijn allemaal geschoold in de psychologie, zodat wij jou altijd goed kunnen helpen. Wij vinden voor jou de juiste hulp, waardoor je snel bent geholpen. Vaak is er geen wachtlijst en wij kunnen gelijk een afspraak voor je inplannen bij een psycholoog. Bel ons op: 010 307 0091.